27 Ekim 2012 Cumartesi

Wonder Girls Kore Pop Müziğini Kırıp Geçiriyor




Kore pop yıldızları Wonder Girls bu zamana kadar doğuyu domine ediyordu şimdiyse bu hareketlerini vahşi batıya taşıyorlar.

Amerika'da başarılı olmak kolay değildir ama muhteşem genç yıldızlar bu geçiş için ''Like Money'' şarkılarında ünlü hip-hop yapımcı/sanatçı Akon ile çalıştılar. 

GlobalGrind Kpop,sevdikleri bir takım şeyler ve tabii ki Amerika'da öne çıkmalarıyla ilgili hoş bir sohbet gerçekleştirmek için Wonder Girls'ün peşine düştü.

İşte o söyleşi!

-Müziğe ilk başladığınızda kaç yaşındaydınız?

Hepimiz 16 civarıydık.

-Kore sizin müziğinizden nasıl etkilendi?

Kore'de müzik sektörü çok büyük ve müzikle çevrelenmiş bir yerde yaşamak olgunlaşmamıza ve müzik hakkında birçok şey öğrenmemizde yardımcı oldu.Birçok Koreli sadece K-pop dinlemiyor dolayısıyla biz de başka tarzlar dinleyerek büyüdük ve farklı müzik kültürleriyla ilgili daha çok şey öğrendik.

-Müzikal anlamda ilham kaynaklarınız kimler?

Ah.Birçok fenomen olmuş müzisyen var.Ama birkaç isim verecek olursak Beyonce,Katy Perry,Rihanna,Bruno Mars,Adele,Lauryn Hill ve Stevie Wonder seviyoruz.Birçok güçlü sanatçı var ve biz gerçek manada herbirinden ilham alıyoruz.

-Kiminle çalışmak hayaliniz?

Benimki Katy Perry ya da One Direction.Onların müziklerini kesinlikle seviyoruz ve çok eğlenceli görünüyorlar!

-Herhangi bir sanatçıyla çalışacak olsaydınız, kimlerle çalışırdınız?

Katy Perry,Justin Bieber ,Beyonce ya da Rihanna ile çalışmayı çok isteriz! Onların müzikleri bize ilham veriyor ve bu geröekleşirse dehşet olur! Yani demek istediğim biz zaten en sevdiklerimizden biri olan Akon ile çalıştık o yüzden ileride de çalışmak istediklerimizle çalışmayı dört gözle bekliyoruz!

-Müzik anlamında 5 yıl sonra nerede olmak istiyorsunuz?

Bazılarımız beste yapıyor mesela Yenny hep yapar.Son albümümüzde birkaç şarkıyı o besteledi ve hayranlar onalara bayıldı.Yubin de yazıyor, hepimiz yazmaya ve beste yapmaya çalışıyoruz.O yüzden umudumuz 5 yıl sonra belki de sırf kendi yazdığmız ve yapımcılığını üstlendiğimiz bir albüm çıkarabilmek. Öyle söylüyorum işte!

-İlerisi için ne tarz müzik projeleri üzerinde çalışıyorsunuz?

wonder World Tur'unu gerçekleştiriyoruz umarız hiç gitmediğimiz çeşitli ülkelere gideriz, tüm dünyadaki hayranlarımızla buluşmayı çok isteriz.

-Müziğin yanı sıra yapmayı en çok sevdiğiniz şeyler neler?

Bazılarımızın oyunculuğa ilgisi var ve gezmeye,okumaya,film izlemeye,uyumayı ve alışverişe gitmeye bayılırız! Aynı sıradan kızlar gibiyiz, dışarı çıkmaya bayılırız arkadaşlarımızla takılmaya,restoranlara gitmeye ve lezzetli yemekler keşfetmeye,alışverişe ve yeni şeyler tecrübe etmeye de.

-En sevdiğiniz renk hangisi?

Hepimizin renk zevki farklı.Yubin kırmızı sever,Yenny turkuaz,Sun mavi,Lim pembe ve laciverte bayılır,Sohee de sarı ve siyahı sever.

-En sevdiğiniz yiyecekler hangileri?

Hımm...Sanırım sadece u sorunun cevabıyla tüm sayfayı doldurabilirim.Ama hepimiz Meksika yemeği olan GUACAMOLE'aya bayılıyoruz.Hindistan,Tai,Japon ve Amerikan yemeklerini de seviyoruz.Ama en çok Kore yemeklerini özellikle de Kore usulü BBQ,Bibimbap ve Dukboki.

-en sevdiğiniz kişi ?

Ailelerimiz.Bizi en iyi onlar tanıyor ve biz biliyoruz ki ne olursa olsun onlar hep yanımızdalar.Hayranlarımız,arkadaşlarımız ve ekibimiz hepsi bizim en sevdiğimiz insanlar.

-Tur boyunca en hoşunuza giden an ne oldu?

Kesinlikle farklı ülke ve şehirlerden gelen hayranlarla buluşmak! Hepsi müthiş derecede tatlı ve sevgi dolu!

-Giymeyi en çok sevdiğiniz şey nedir?

Herkesinki farklı ama benimki rahat t-shirtleri kısa pantolonları ve bir çift parmak arası terlik.Tüm kızların farklı tarzları var ama hepimiz rahat olmayı seviyoruz

-En kıymetli varlıklarınız nelerdir?

Bizim en kıymetli varlığımız 3F'lerimiz.Fans (hayranlar) Families (Ailelerimiz) ve Friedns(arkadaşlarımız).Bu harika insanların olmadığı bir dünya hayal etmek oldukça güç.

-Ne olmadan yaşayamazsınız?

Hiçbirimiz telefon,iPad,iPhone,iPod ve laptoplarımız olmadan yaşayamayız.Sonuçta 21.yy'dayız değil mi?

-Tutkulu olduğunuz bir sanatçı var mı varsa kim?

Seohee Andrew Garfield Sun Hıg Jackman sever Lim de birkaç kişiyi.Logan Lerman,James Franco ve Joseph Gordon Levitt

-Akon'la çalışmak nasıl birşeydi?

Onun hep büyük hayranıydık o yüzden onunla çalışmak için çok sabırsızdık.Onunla çalışacağımızı ilk duyduğumuzda nasıl ya? olduk.Kim? Akon mı? Şu bildiğimiz Akon? falan.Akon'la çalışmak bizim için müthiş bir tecrübe oldu.Kore'ye de geldi ve orada da beraber zaman geçirdik.Beraber Kore yemeği yedik,bir müzik festivalinde sahne aldık...eğlencesi bol biri.


''Like Money'' klibinin fütüristik havasına bayıldık.Ne çağrıştırmak istediniz?

Yeni ve farklı birşeylerle geri dönüş yapmak istedik.Daha önce hiç yapmadığımız birşey.Hayranlarımıza yeni birşeyler göstermek istedik.

-Grup olarak seneler önceki ilk çıkışınızdan beri değişim gösterdiniz mi?

Amerika'ya geçiş yaptıktan sonra birlikte daha iyi zaman geçirdiğimizi ve birbirimize daha çok güvendiğimizi hissettim...Artık, gerçek bir aile gibiyiz.Öncekinden daha  sıkıyız!

-Kuzey Amerika'da tur yapmanın en iyi kısmı ne oldu? Evinizle burası arasında büyük farklar var mı?

Tura çıkmayı seviyoruz çünkü dünyanın dört bir yanındaki hayranlarımızla buluşmalıyz.Çok fark görmüyoruz...Aslında Kore'de Amerika'daki gibi gerçek manada br buluşma ve selamlama gerçekleştirmiyoruz.Daha çok imza günü ve haran buluşmaları oluyor ama özel buuşma ve selamlama olmuyor.Turu gerçekleştirirken hayranlarımızla birebir tanışmak müthişti.Kültürel anlayış..Hım....Korede hayranlarımızla buluştuğumuzda eğiliriz ama Amerika'da sadece merhaba diyoruz ve bize sarılıyorlar!

-Sizler ünlülerl olarak işte hem iyi hem de kötü şeylerle başa çıkmak durumunda kalıyorsunuz.Nasıl ayakta kalıyorsunuz?

Sanırım ailemiz ve hayranlarımızla birlikte olmak bize çok yardımcı oluyor.Çünkü onlar bize biz olduğumuzu hissettiriyor.Kitap okumaya,ders çalışmaya,müzik dinlemeye çalışıyoruz ve birçok gündelik ''bir araya gelme''yi gerçekleştirerek konuşuyoruz!

-Hayranlarınızın yaptığı en garip şey neydi?

En garip şey neydi tam olarak hatırlayamıyorum.Bir sürü muhteşem ve olağanüztü şeyler var ama garip şeyler aklıma gelmiyor.

-Yolda zamanınızı nasıl geçiriyorsunuz?

Çoğu zaman uyuyoruz,konuşuyoruz ya da müzik dinliyoruz!

-Gruptaki en muzip üye kim ve neden?

Bu çok zor bir soru çünkü hiçbirimiz muzip değiliz ama ben Yenny derdim çünkü o en dışa dönük kişi ve öyle olacak olan biri olsa o Yenny olur derdim.


Kaynak:GlobalGrind
Çeviri:IDPeaceM @WGTurkiye



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder